Vijf redenen waarom een huddle room jouw bedrijf productiever maakt.

Blader door een willekeurig zakenblad of lees een blog over bedrijfsvoering en je zult al snel geconfronteerd worden met talloze artikelen over hoe samenwerkingsruimten essentieel zijn voor innovatie. Als bijproduct van samenwerking is innovatie misschien wel het belangrijkste concurrentievoordeel voor elk bedrijf dat relevant wil blijven. Bedrijven die zich inzetten voor succes op de lange termijn, moeten bewust plaatsen creëren waar medewerkers gemakkelijk kunnen samenwerken. En dat betekent dat er opnieuw over de vergaderruimte moet worden nagedacht en dat er ruimtes moeten worden gecreëerd als huddle rooms. De legendarische reclamemaker Bill Bernbach verwoordde het als volgt:

“Een idee kan tot stof of magie verworden, afhankelijk van het talent dat er tegenaan schuurt.”

Het probleem? De kantoortuin. De oplossing? Huddle rooms.

In het afgelopen decennium hebben veel bedrijven zich gericht op open kantoortuinen in de hoop een sfeer van spontane samenwerking te bevorderen. Studies hebben aangetoond dat open kantoorplannen de productiviteit en het welzijn van de werknemers verminderen, terwijl het aantal ziektedagen van de werknemers toeneemt – dat is niet goed. Dus wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat jouw mensen in staat zijn om samen te werken met minimale afleiding? Geef ze de optie om samen te werken in goed uitgeruste huddle rooms.

Vijf reden waarom een huddle room jouw bedrijf productiever maakt

Wat is een huddle room?

Op dezelfde manier waarop voetballers voor de wedstrijd samenkomen om de laatste tactieken door te spreken, is een huddle room/samenwerkingsruimte een strategisch kleine ontmoetingsruimte die is ontworpen om mensen in staat te stellen om snel en gemakkelijk te vergaderen. Deze ruimtes zijn meestal geschikt voor maximaal vijf personen en zijn voorzien van de volgende apparatuur:

– Videoconferentie-oplossing
– TV, LCD of LED-monitor
– Een kleine centrale tafel die het mogelijk maakt om te zitten of te staan
– Een interactief of normaal whiteboard

Soms is het mogelijk om te zitten in een huddle room, maar het doel is om meetings kort te houden. Mocht je ervoor kiezen om een videoconferentie-oplossing te installeren is een stoel natuurlijk wel handig!

Kleine ruimte, grote voordelen.

Er zijn tal van redenen waarom huddle rooms/samenwerkingsruimten essentieel zijn voor de samenwerking en het succes van individuen en teams in het moderne bedrijfsleven. Hieronder onze vijf favorieten:

Huddle rooms zijn intieme ruimtes.

Zoals we al eerder opmerkten, zijn er verschillende problemen die open werkplek concepten creëren, maar misschien wel de twee meest schadelijke voor de productiviteit en samenwerking zijn lawaai en afleiding. Huddle rooms lossen dit probleem op door een rustige ruimte te bieden waar een kleine groep medewerkers zonder onderbrekingen een intiem gesprek kan voeren. Gezien de grootte van de huddle rooms, zult u de uwe willen uitrusten met een alles-in-één videoconferentie-apparatuur die maar weinig ruimte nodig heeft.

Huddle rooms helpen medewerkers op afstand zich inbegrepen te voelen.

Veel medewerkers op afstand geven de voorkeur aan een ‘huddle room’ als het gaat om videoconferencing, omdat het hun het gevoel geeft dat ze een echt onderdeel van het gesprek zijn. Om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers op afstand kunnen genieten van echte face-to-face-interacties, zul je gebruik willen maken van een flink scherm en een video-unit met een groothoekcamera. Met een beeldhoek van 120° voelt een high-five bijna levensecht!

Huddle rooms hoef je niet te reserveren.

Iedereen houdt van het idee van spontane samenwerking, maar het is moeilijk uit te voeren als het boeken van een conferentieruimte al twee weken van tevoren moet gebeuren. Omdat huddle rooms kleine ruimtes zijn, kunnen bedrijven er veel van installeren in het hele kantoor, waardoor mensen elkaar on-the-fly kunnen ontmoeten voor spontane brainstorms, probleemoplossende gesprekken, en meer.

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek